Anne Lindberg

Anne Lindberg

Suunnittelee Seppälä Woman – malliston kangas topit, paidat ja mekot. Seppälässä vuodesta 2005.

Mikä on parasta suunnittelijan työssä?

Jatkuva havainnointi ja uuden etsiminen tekee tästä työstä erittäin mielenkiintoista, ja on ihana saada olla tekemisissä värien ja trendien parissa päivittäin. Työhön kuuluu paljon sellaista mikä on intohimoni vapaa-ajallakin. On myös aina mukavaa bongata kaupungilla ihminen joka on valinnut juuri sinun suunnitteleman vaatteen päällensä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Perus työpäivääni kuuluu yleensä mallikappaleiden sovitusta, värien ja materiaalien hyväksymistä ja erilaisia palavereita koskien edellisen kuukauden myyntejä, mallistojen koordinointia tai tulevia markkinointitoimenpiteitä. Tärkeintä on tietenkin uusien mallistojen suunnittelutyö joita varten etsin päivittäin uusia ideoita esimerkiksi blogeista ja muotilehdistä. Mallien ja printtien piirtämiseen menee päivästä usein iso osa.

Miten ja mistä seuraat trendejä?

Usein työpäiväni alkaa sillä, että haen kupin kahvia ja selailen trendiennustetoimiston nettisaittia jonka kanssa teemme yhteistyötä. Netistä löytyy loputon määrä mielenkiintoisia blogeja ja saitteja, joista saa paljon inspiraatiota, mutta antoisinta on kuitenkin katsella ihmisiä kun liikkuu vaikkapa konserteissa, kahviloissa ja työmatkoilla. Tietenkin myös täällä toimistolla on sen verran muodikasta edelläkävelijä porukkaa töissä, että nopeasti huomaa uusimmat vaatetrendit heti ihmisten päällä.