Emmi-Lotta Heino

Emmi-Lotta Heino

suunnittelee Lil´Missy brändin sisäpukeutumista ja ulkoilua yhteistyössä Katariina Kulven kanssa. Seppälässä vuodesta 2010.

Mikä inspiroi sinua eniten suunnittelussasi?

Minua inspiroi todella monet asiat, mutta esimerkiksi trendit, taide, elokuvat, kiinnostavat blogit ja erityisesti tyylikkäät ihmiset eri kaupunkien kaduilla. Ideamatkat ovat aina mahtavia inspiraation lähteitä.

Asiat, jotka pidät mielessä suunnitellessasi?

Pyrin suunnittelemaan kohderyhmän ikäiselle tytölle muodikkaita vaatteita, joihin uskon heidän haluavan pukeutua. Ensisijaisesti pidän mielessäni, että mitä kohderyhmäni tyttö haluaisi pukea päälleen ja pyrin muokkaamaan muotiasioista lapsille sopivia tuotteita. Suunnittelua ohjaa suuresti myös luvut, jotka ovat aina hyvin suoraa palautetta mallistosta. On tärkeää ymmärtää, miksi jotkut tuotteet myyvät ja miettiä, että mitä se ihminen, joka osti tämän tuotteen haluaa ostaa seuraavaksi. On myös tärkeää analysoida, miksi taas joku toinen tuote ei myy niin hyvin.

Mikä on parasta suunnittelijan työssä?

Se, että saan työskennellä joka päivä muodin parissa, saan olla luova ja saan tehdä töitä alalla, jolle haaveilin jo nuorena päätyväni. Trendien ja mallistojen työstäminen on inspiroivaa ja on todella palkitsevaa, kun näkee suunnittelemiaan tuotteita ihmisten päällä. Matkustaminen on myös ehdottomasti yksi tämän työn parhaista puolista!