Sanna Loukasmäki

Sanna Loukasmäki

Suunnittelee Kil´ Baz sisä- ja ulkoilumallistot sekä Seppälä Kids ulkoilumalliston. Seppälässä vuodesta 2010.

Millaista työskentely muodin parissa on?

Muotiteollisuus elää jatkuvassa liikkeessä ja muutoksessa, trendit uusiutuvat nopealla syklillä ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän sesonki sesongilta. Suunnittelijan työ on hektistä ja se vaatii hyvää paineensietokykyä. On oltava jatkuvasti ajan ja trendien hermolla, mieluiten jo hieman edellä, osattava poimia tiedon visuaalisesta virrasta ne nousevat asiat ja suunniteltava niiden pohjalta kaupallinen mallisto. Suunnittelijan on oltava innovatiivinen ja uusiutumiskykyinen, silmät ja mieli on oltava koko ajan avoinna kaikelle uudelle. Suunnitteleminen on luovaa ja visuaalista ongelmanratkontaa. Suunnittelijan työ ei ole pelkkää piirtämistä ja suunnittelua, vaan työhön kuuluu myös paljon asioiden prosessointia ja pohdintaa. Koko ajan on mentävä eteenpäin, mutta on kyettävä myös analysoimaan menneisyyttä ja opittava siitä.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on työn luonne, se miten ei voi jäädä paikoilleen vaan on oltava jatkuvassa liikkeessä. Muodissa ja trendeissä tapahtuu koko ajan uusia asioita ja se yllättää ja innostaa kerta toisensa jälkeen. Myös matkustaminen ja sitä kautta trendien alkulähteille pääseminen on työn suola. On mahtavaa inspiroitua uusista trendeistä ja sormet syyhyten päästä työstämään ideoista tuotteita ja mallistoja.

Mikä inspiroi sinua?

Omassa työssäni Kil’ Baz -malliston suunnittelussa minua inspiroi itse kohderyhmä ja heitä kiinnostavat asiat. On tärkeää seurata miten he pukeutuvat, mitä he harrastavat ja mitkä asiat ovat nousussa heidän intresseissään. Trendit on myös tuotava kohderyhmää kiinnostavalla tavalla mallistoihin. On palkitsevaa haastaa itsensä aina uudelleen ja inspiroitua uusista asioista ja trendeistä. Mielenkiintoiset ja persoonalliset pukeutujat ja tyylit inspiroivat, mutta suunnittelijalle on tärkeää löytää innoitusta myös abstraktimmasta materiaalista. On osattava poimia oikeat asiat pinnan alta.