Anna vaatteellesi uusi elämä

Anna vaatteellesi uusi elämä - ja ole mukana tekemässä historiaa!

Nyt meillä suomalaisilla on mahdollisuus olla mukana ainutlaatuisessa projektissa.

Seppälä kerää asiakkaiden käytöstä pois jääneitä vaatteita ja valmistaa niistä uutta mallistoa….

Too good to be true?

No, aloitetaan alusta, ja siitä, mistä kaikki alkoi….

Vuosi sitten VTT: professori Ali Harlin otti yhteyttä Seppälään. Hän kertoi, että VTT on kehittänyt tekniikan, jolla vanhoista puuvillavaatteista voidaan valmistaa uutta materiaalia muotiteollisuudelle, ja että he olivat käynnistämässä hanketta, jossa tätä uutta mullistavaa innovaatiota testattaisiin.

Projektiryhmään oli koottu joukko suomalaisia yrityksiä, joilla kaikilla olisi oma erityisosaamisensa ja roolinsa projektissa. Seppälän rooli olisi suunnitella materiaalista mallisto.

Innostuimme tietysti välittömästi ajatuksesta!

Seppälä on suomalainen perheyritys ja vastuullisuus on yksi arvoistamme. Sekä näkyy jokapäiväisessä työssämme, malliston suunnittelusta alkaen. Suomalainen suunnittelutiimimme hakee jatkuvasti vaikutteita maailmasta ja uusia ekologisia materiaaleja mallistoihin.

Tekstiilijätettä syntyy Suomessa noin 70 milj kg vuosittain, josta noin kolmasosa on puuvillaa. Käytetyt vaatteet päätyvät useimmiten jätepolttoon. Vain osa vaatteista päätyy hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta uudelleenkäyttöön. Esim. rikkinäisille ja huonolaatuisille vaatteille ei ole tällä hetkellä kovinkaan paljon käyttöä.

Jos projekti onnistuu, voimme tulevaisuudessa kierrättää vanhat vaatteemme uudeksi materiaaliksi ja sitä kautta vähentää ympäristön kuormitusta ja tekstiilijätettä.

Ja pisteenä i:n päälle: tästä projektista saattaa syntyä ihan uutta liiketoimintaa ja työpaikkoja Suomeen.

Tule siis mukaan ja tee historiaa!

 

Erica Adlercreutz,

Seppälän kehityspäällikkö

 

PS:

Hanketta varten keräämme asiakkailta kodin tekstiilejä ja vaatteita, jotka on valmistettu 100%.sta puuvillasta, esimerkiksi farkkuja, t-paitoja, liinavaatteita, pyyhkeitä, vauvanvaatteita. Tuotteet voivat olla rikkinäiset mutta ne pitää olla puhtaat.

Keräys kestää sunnuntaihin 17.1.2016 saakka pääkaupunkiseudun Seppälän myymälöissä.