sopivaksi suunniteltu: 

Trenssin tarina


Trenssi - takkien ikiklassikko - jatkaa suosiotaan aina vaan. Niin nytkin ollen tyylikäs, ajaton ja monikäyttöinen.
Mutta miten trenssi syntyy ja päätyy myymälän rekkiin?

Tämä on Seppälän trenssin tarina.
Suunnittelija Päivi Metsojoki sommittelee trenssin yksityiskohtia. "Seppälän kevään 2016 trenssissä uutta on nepparit nappien tilalla.", Päivi kertoo.

#1 suunnittelu

Suunnittelu on hauskaa ja inspiroivaa mutta myös vaativaa ja tarkkaa työtä. Seppälän trenssin suunnittelussa tärkeitä ennakkovaatimuksia olivat laatu ja ajan henkisyys. Takista haluttiin tyyliltään ryhdikäs ja  laadukas sekä lisäksi sen mallin on, kuten aina, sovittava suomalaiselle vartalolle.

Seppälän ulkoiluvaatteiden suunnittelija Päivi Metsojoki alkoi työstämään trenssiä nämä lähtökohdat mielessään keväällä 2015. Kun Päivi oli suunnitellut trenssin valmiiksi hahmotelmaksi - sketsiksi - yksityiskohtineen, se käytiin läpi suunnittelijan ja tuotepäällikön kesken. Pienen hienosäädön jälkeen suunnitelma trenssistä on valmis ja se voi siirtyä tuotepäällikön osaaviin käsiin.
#2 ostaminen

Ostamisessa on ensisijaisen tärkeää, että kullekin tuotteelle löydetään sopivin laatu. Seppälän tuotteissa tulee olla hyvä hinta-laatusuhde mutta se ei vielä yksinään riitä, vaan toimittajien on lisäksi oltava luotettavia ja vastuunsa kantavia. Seppälän tuotepäällikkö Michele Eller vastaa siitä, että kullekin tuotteelle löydetään parhaiten soveltuva valmistaja. Trenssin kohdalla vaatimukset olivat korkeat, sillä siinä korostuu hyvä istuvuus.

Oivallinen trenssitoimittaja löytyi. Michele sekä suunnittelija Päivi Metsojoki matkustivat kesällä 2015 Kiinaan sopimaan yksityiskohdista, hinnasta ja aikatauluista varmistaakseen laadukkaan valmistusprosessin. Tämän jälkeen valmistaja lähetti Michelelle alustavan vastanäytteen trenssistä. Näytteestä tarkastetiin laatu, työtavat sekä yksityiskohdat, joiden hyväksynnän jälkeen päästiin tekemään varsinainen tilaus tuotteesta.

Trenssi oli valmiina seuravaan etappiin: viimeistelyyn mallimestarien kanssa.

Tuotepäällikkö Michele Eller tilaamassa trenssiä valmistajalta. "Vastuullinen valmistus on laadun ohella tuotteissamme tärkeä arvo. Kaikki Seppälän käyttämät tehtaat ovat auditoituja.", painottaa Michele."Trenssi on helppohoitoista ja laadukasta vesipestävää polyesteri-viskoosisekoitetta. Käyttökertojen välissä trenssi on hyvä ripustaa ulos kostealla ilmalla siliämään ja tuulettumaan.", neuvoo mallimestari Jelena Tahvanainen.


#3 laatu ja sopivuus

Seppälän mallimestari Jelena Tahvanainen sai syksyllä 2015 käsiinsä mallikappaleen trenssistä. Mutta takilla on vielä pitkä matka myymälään. Sitä ennen laatu varmistetaan yksityiskohtaisesti mm. päästääkö tuote väriä ja onko malli hyvin istuva.

Kun Seppälän trenssi läpäisi Jelenan tinkimättömän laatutarkastuksen, suunnittelija ja tuotepäällikkö kutsuttiin mukaan sovitukseen. Kaikki Seppälän vaatteet sovitetaan ihmisvartalolla, sillä Seppälän vaatteiden on sovittava asiakkaille, ei toisin päin. Usein tähän tehtävään valikoituu Seppälän ulkoiluvaatteiden ostoassistentti Inka Auvinen.

Tässä vaiheessa koko tiimi on innoissaan lopputuloksesta! Seppälän trenssi on juuri sellainen, kuin oli suunniteltukin: materiaali on ryhdikästä ja muotonsa hyvin säilyttävää materiaalia, malli on hyvin istuva ja tyyli ajaton mutta kiinnostavilla yksityiskohdilla varustettu.

Tämä trenssi sopii suomalaisille naisille!


Trenssin sovitus täydessä vauhdissa! Trenssi-tiimi Päivi, Michele ja Jelena hypistelevät valmista trenssiä Inkan yllä. Kukin
asiantuntija tarkastaa tuotteesta oman osa-alueensa onnistumisen. Yhdessä varmistetaan, että kokonaisuus on toimiva.
Meikkaaja Miika Kemppainen valmistelee Tuulikia kuvauksiin.

#4 kuvaukset

Trenssi on nyt valmis tuote. Seuraavaksi on muotikuvausten aika. Seppälän markkinointi käy
ensin läpi malliehdokkaita - tavallisia Seppälän asiakkaita - ja, kun sopivat mallit on valittu, varataan aika Photo Shootingille. Kuvaukset varataan
helmikuulle 2016. Trenssiä esittelemään valikoituu virolainen Suomessa asuva perheenäiti Tuuliki.

Photo Shootingissa Seppälän mallit pääsevät työskentelemään muodin ammattilaisten kanssa: mukana on kuvaajan, meikkaajan ja stylistin lisäksi
mm. Art Director, joka ohjaa kuvauksia visionsa mukaan.

"Trenssi tuntui luontevalta yllä ja se tunne näkyy
myös kuvista", tuumaa Tuuliki.

Tuuliki kuvattavana Photo Shootissa. Stylisti Sofia Oksanen varmistaa, että
Tuulikin trenssityyli on vision mukainen. Kuvaaja Juha Mustonen loihtii kuvillaan sekä Tuulikista että trenssistä parhaat puolet esiin.
#5 myymälässä

Noin vuosi on vierähtänyt siitä, kun trenssin suunnittelu aloitettiin.
Nyt, kevään 2016 takkisesongin alkaessa se on valmiina myymälään
ja asiakkaiden saataville. Tuotteet saapuvat kuhunkin Seppälän myymälään juuri ennen sesongin alkua. Myymälähenkilökunta vastaa tuotteiden valmistelusta myyntikuntoon.

Trenssit puretaan pakkauksistaan ja höyrytetään siistin sileäksi. Sen jälkeen takit laitetaan esille myymälän visualistin näkemyksen mukaan. Trenssin elinkaaren merkittävin vaihe eli Seppälän asiakkaiden kohtaaminen voi alkaa.

Tervetuloa sovittamaan Seppälän trenssiä!


Trenssit odottavat asiakkaita rekissä...

Seppälän visualisti höyryttää trenssiä.

Trenssi tervehtii asiakkaita myymälässä!

Katso koko Seppälän takkimallisto ja huikea etusi täältä