Kokotaulukko

Vieressä olevat mittausohjeet ja alla olevat kokotaulukot auttavat selvittämään omaasi vastaavan suuntaa-antavan koon. Voit sovittaa vaatetta rauhassa kotona, sillä sinulla on aina 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Kokotaulukon mitat ovat kiinteitä vartalon mittoja senttimetreinä. Mitat ovat suuntaa antavia normaalivartalon mittoja. Kokojen vastaavuudet ovat suuntaa-antavia ja voivat vaihdella mallin ja brändien mukaan.

Mittausohjeet

Ota kaikki mitat suoraan vartalosta. Liikkumaväljyys on otettu vaatteiden mitoituksessa huomioon.   Valitse yläosat rinnanympäryksen mukaan ja alaosat lantionympäryksen mukaan.

A / Rinnanympärys

Vaakasuora ympärysmitta rinnan korkeimmalta kohdalta

B / Vyötärönympärys

Vaakasuora ympärysmitta vyötärön ympäriltä

C / Lantionympärys

Vaakasuora ympärysmitta lantion leveimmältä kohdalta

D / Jalan sisäpituus

Jalan pituus haarasta lattiaan. Housun lahkeen sisäpituus ilmoitetaan usein tuotetekstissä

Lapsen koko pituus

Pituus päälaelta lattiaan

Kauluskoko

Kaulan ympärysmitta aataminomenan alapuolelta.

Kokomerkinnät

Kirjainkokojen vastaavuus numeroissa

Kirjaimilla merkityissä vaatteissa kokojen väliset erot ovat suuremmat kuin numeroilla merkityissä. Alta olevasta taulukosta näet yleisimmin käytettyjen kirjain- ja numerokokojen vastaavuudet.

Tuumamitat

Tuumamitoitusta käytetään tyypillisesti miesten farkuissa ja housuissa. Tuumakoot ilmoitetaan kaksiosaisina siten, että ensimmäinen luku tarkoittaa vyötärön ympärystä ja toinen luku lahkeen sisäpituutta. 1 tuuma on noin 2,54 cm.