Sopivammat rintaliivit

Heippa!

Ensimmäisten viikkojen aikana olen ollut aktiivisesti mukana tekemässä Seppälän rintaliivikampanjaa. Töitä on ollut paljon, mutta Seppälän toimistolla on todella hyvä henki ja töitä tehdään hyvällä fiiliksellä. On ollut erittäin kiinnostavaa päästä seuraamaan kampanjan rakentamista. Rintaliivikampanjan kunniaksi ajattelin kirjoittaa teille lukijoille rintaliiveistä. Kirjoituksessa kerrotaan vinkkejä koon valintaan ja päästään kurkistamaan Seppälän rintaliivivalikoimaan.

Oikea koko

Moni nainen varmasti tietää, kuinka haastavaa, jopa tuskastuttavaa, rintaliivien ostaminen voi joskus olla. Vaikka täydellinen asu lähtee täydellisesti istuvista rintaliiveistä, ei niiden ostaminen ole helppoa ja tutkimusten mukaan jopa 80 % naisista käyttää vääränkokoisia liivejä. Yleinen virhe on valita liian suuri ympärysmitta ja liian pieni kuppikoko, jolloin liivejä saa olla koko ajan korjailemassa: olkaimia pitää päivän mittaan vedellä ylös ja selkäosasta liivejä pitää nykiä alas. Jatkuva liivien korjailu saattaa aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa ja kiusallisia hetkiä, joten hemmottele itseäsi hankkimalla itsellesi sopivat liivit, jotka päällä sinun on mukavampi kohdata päivän haasteet! :)

Asiat muuttuvat ajan kuluessa, niin myös rintaliivikoko! Jotta löytäisit oikean kokoiset liivit itsellesi, on hyvä muistaa mitata oma koko aina aika ajoin. Sopivan koon tunnistat siitä, että liivit tuntuvat tukevilta, mutta ne eivät paina. Oikeankokoiset liivit saavat vaatteesi istumaan kauniimmin ja olosi itsevarmaksi.  Koon mittaaminen onnistuu helposti kotonakin ja tarvitset avuksesi vain mittanauhan. Tarvitset kaksi mittaa: rintojen korkeimmasta kohdasta sekä rintojen alta (muista katsoa, että mittanauha on suorassa selästä).

Rinnan alta otettu napakka mitta kertoo sinulle ympärysmittasi.

 • Jos esimerkiksi mitta on 78, sinun kannattaa valita liivit, joiden ympärysmitta on 80.
 • Jos taas mittasi on 77, kannattaa sinun kokeilla kokoja 75 ja 80.
 • Huomioi sovittaessasi, että laitat hakaset kiinni uloimpiin koukkuihin, sillä liivit venyvät hieman käytössä.
 • Oikean ympärysmitan tunnistat siitä, että liivit ovat samassa linjassa edestä ja takaa.

Kuppikokosi saat selville vähentämällä korkeimmasta kohdasta otetusta mitasta rintojen alta otetun mitan: mitä suurempi erotus, sitä suurempi kuppikoko.

 • Oikean kuppikoon tunnistat siitä, että rinta asettuu kauniisti kuppiin: rinta ei saa pursuilla ulos kupista, eikä liivin kaaren tulisi puristaa. Jos huomaat, että pursuilet ulos kainaloista tai liivien ala- tai yläpuolelta, valitse suurempi kuppikoko. Jos taas kuppeihin jää ylimääräistä tilaa, kannattaa sinun valita pienempi kuppikoko.
 • Kannattaa katsoa peiliin myös sivusuunnassa, sillä sivusta kupin istuvuuden näkee parhaiten.
 • Voit halutessasi sovittaa liivien päälle myös paitaa ja katsoa, miltä liivit näyttävät vaatteiden kanssa.

Rintaliivejä sovittaessa sinun kannattaa usein sovittaa myös oman kokosi rinnakkaiskokoja, joissa kupin koko on sama, mutta ympärysmitta muuttuu. Kupin koko on suhteessa ympärysmittaan, joten esimerkiksi 70C ja 75C kupin koko on eri, vaikka kirjain on sama. Jos käytät esimerkiksi kokoa 75B, rinnakkaiskokosi ovat 70C ja 80A. Löydät kotisivuiltamme  kokotaulukkomme , josta voit tarkistaa oman kokosi.

Rintaliivit tilanteen mukaan

Nyt kun tekniset asiat on saatu käsiteltyä, voidaankin siirtyä ihastelemaan eri rintaliivimalleja! Eri liivit sopivat eri vaatteiden kanssa ja jokaisen naisen kaapista tulisi löytyä ainakin seuraavat liivit:

 1. kauniit, hyvin istuvat arkiliivit
 2. sileät t-paitaliivit
 3. olkaimettomat liivit
 4. yhdet liivit, joissa tunnet olosi erityisen kauniiksi
 5. urheiluliivit

Alla Seppälän liivimalleja, joita suosittelisin jokaisen naisen kaappiin. Olisivatko jotkut näistä uudet luottoliivisi?

Yksiväriset perusliivit

Yksiväriset perusliivit kuuluvat jokaiseen vaatekaappiin ja ne soveltuvat erinomaisesti arkikäyttöön sekä vartalonmyötäisten vaatteiden kanssa. Jos aikeissasi on hankkia yhdet perusliivit, valitse nuden väriset tai valkoiset liivit, sillä ne sopivat sekä tummien että vaaleiden vaatteiden kanssa. Esimerkiksi balconette-malliset liivit, joissa on siirreltävät olkaimet, ovat erinomainen valinta perusliiveiksi, sillä voit käyttää niitä lähes kaikkien vaatteiden kanssa.

1. Olisiko tässä uudet luottoliivisi? Nuden värisistä balconette-liiveistä saat helposti olkaimet irrotettua, joten voit käyttää liivejä myös olkaimettomien vaatteiden kanssa. Näin ollen ne soveltuvat myös juhlapukujen kanssa. Sara-liivit 14,95 ja liiveihin sopivat alushousut 5,99
2. Maryann-liivit ovat erinomainen valinta arkiliiveiksi ja käyvät hyvin esimerkiksi t-paitojen kanssa.
3. Gloria-liiveissä on säädettävät olkaimet, joten saat siirrettyä olkaimet siten, että ne käyvät myös halterneck-kaula-aukon kanssa, 16,95


Kätevät tuplapakkaukset

Seppälän rintaliivi- ja alushousutuplapakkaukset ovat käteviä, sillä niissä on sekä tummat että vaaleat vaihtoehdot.

1. Ann-rintaliivit ovat kaunista balconette-mallia. Balconette-malli sopii erityisen hyvin suurten pyöreiden kaula-aukkojen kanssa, sillä liivien malli imartelee decolteetasi.
2. Dina-nimisissä push up-liiveissä on topatut kupit, jotka tukevat ja kohottavat rintoja. Nämä liivit sopivat esimerkiksi syvään uurrettujen kaula-aukkojen kanssa.

Liivituplapakkaukset 26,99 ja alushousutuplapakkaukset 12,99

Kauniit pitsiliivit

Kauniissa pitsiliiveissä tunnet olosi naiselliseksi. Nämä sopivat tilanteisiin, kun haluat tuntea olosi erityisen upeaksi. Kauniit alusvaatteet sopivat varsinkin juhlaviin tilaisuuksiin tai harmaisiin aamuihin, jolloin kaipaa lisäpiristystä.

1. Musta pitsi tuo kauniisti kontrastia nudeihin liiveihin. Edessä oleva strassikoriste tuo ylellisyyden tunnetta. Liivit 19,99 ja alushousut 8,99.
2. Näissä liiveissä on säihkettä! Marilyn-liiveissä on paljon kauniita yksityiskohtia. Saatavilla useana eri värivaihtoehtona. 17,95.
3. Alleen-alusvaatesetissä on yhdistelty kauniisti graafista liituraitaa sekä herkkää pitsiä. Liivit 19,99 ja alushousut 8,99.
4. Elisa-alusvaatesetti on tyyliltään naisellinen ja romanttinen. Saatavilla useana eri värivaihtoehtona. Liivit 17,99 ja stringit 9,99 (saatavilla myös alushousumalli 9,99)

Edestä aukeavat liivit

1. Seppälän edestä aukeavissa Olivia-liiveissä on takana kaunis pitsiosio, 16,95

Pehmeät liivit

1. Pehmeät liivit tuntuvat mukavilta, eivätkä paina. Liivit kuitenkin tukevat rintoja ja pitävät ne paikoillaan. Kaiken lisäksi näissä liiveissä on upean naisellinen design, 22,95

Liivit on kuvattu Hyvinkään Seppälässä ja valikoima saattaa hieman vaihdella myymälöittäin. Jokaisesta Seppälästä löytyy kuitenkin useita, upeita liivimalleja.

Seppälä-myymälöiden henkilökunta auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivat liivit.

Hyviä shoppailuhetkiä :)!