VASTUULLISET MALLISTOT


Vastuullisesti tuotettujen materiaalien osuus mallistoissamme kasvaa joka vuosi.

Ekologiset materiaalit

Haluamme kehittää mallistojamme siten, että ekologisten materiaalien osuus kasvaa vuosittain. Ekologisten materiaalien osuus oli vuonna 2015 15%. Ekologisia materiaaleja mallistoissamme ovat mm.

Orgaaninen puuvilla

Orgaaninen puuvilla on on viljelty ilman torjunta-aineita, kemikaaleja ja lannoitteita. Viljelyolosuhteet ovat viljelijän kannalta turvallisempia ja ympäristön kuormitus vähäisempi.

Orgaanisesta puuvillasta valmistetaan mm. suurin osa perus t-paidoista. Lisäksi olemme valmistaneet mm. paitapuseroita ja housuja orgaanisesta puuvillasta.

Orgaaninen pellava
Orgaaninen pellava on viljelty ilman torjunta-aineita, kemikaaleja ja lannoitteita. Viljelyolosuhteet ovat viljelijän kannalta turvallisempia ja ympäristön kuormitus vähäisempi.

Orgaanisesta pellavasta olemme valmistaneet mm. t-paitoja.

Kierrätetty puuvilla
Kierrätettyä puuvillaa saadaan tekstiiliteollisuuden leikkuujätteestä. Kierrättämällä tekstiilitehtaiden leikkuujätettä voimme saada aikaan tuntuvia säästöjä vedenkulutuksessa.

Vuodesta 2014 olemme tehneet yhteistyötä Pure Waste - yrityksen kanssa, joka on erikoistunut leikkuujätteen mekaaniseen kierrättämiseen. Leikkuujäte murskataan ja hienonnetaan, se kehrätään langaksi ja siitä neulotaan uutta materiaalia.

Kierrätetty puuvilla vähentää kemikaalien, veden ja viljelymaan käyttöä ja se vähentää kaatopaikkajätteen määrää.

Kierrätetystä puuvillasta olemme valmistaneet mm. miesten t-paitoja sekä naisten trikoomalliston kesällä 2015. Seppälä pääseekin Pure Wasten Save Water-kampanjan ykkössijalle. Lue lisää.


Kierrätetty polyamidi ja polyesteri

Polyamidi ja polyesteri ovat öljypohjaisia keinokuituja, joita laajasti käytetään tekstiiliteollisuudessa.

Kierrätetty polyamidi on saatu jätteestä, esimerkiksi matoista tai kalastusverkoista. Kierrätetystä polyamidista olemme mm. valmistaneet bikinimalliston kesällä 2015.

Kierrätetty polyesteri saadaan muovipulloista tai tehdasjätteestä. Sekä polyesterin ja juomapullojen valmistuksessa käytetään öljyä, joten pullojen kierrättäminen vähentää öljyn kulutusta.

Kierrätetystä polyesteristä olemme mm. valmistaneet takkeja.

Kierrätetty polyamidi ja polyesteri vähentävät luonnonvarojen, kuten öljyn ja veden, käyttöä sekä kemikaalien käyttöä.

Lyocell (kauppanimi Tencel®)
Tencel® on silkkimäisen pehmeä ja laskeutuva materiaali, joka on tehty lyocellista.  Lyocell on valmistettu eukalyptuspuusta, joka kasvaa nopeasti ilman lannoitteita, siksi vedenkulutus on pieni. Tuotannossa käytetty liotin on myrkytön ja se voidaan kierrättää uudelleenkäyttöön. Lyocellin käyttö vähentää kemikaalien ja veden kulutusta sekä hiilidioksidipäästöjä.

Eläinten hyvinvointi


Olemme sitoutuneet kansainväliseen Fur Free Retailer järjestelmään vuodesta 2010. Valikoimissamme ei ole turkiksia tai turkissomisteisia tuotteita.

Olemme luopuneet angoravillan käytöstä vuonna 2013. Angoravillan ongelma on sen alkuperän jäljittäminen sekä oikean keritsemismenetelmän käytön varmistaminen.

Käytämme untuvaa ja höyheniä, jota on kerätty elintarviketeollisuuden sivutuotteena. Tuotteissamme ei ole käytetty elävistä linnuista kynittyjä untuvia tai höyheniä. Untuvat on puhdistettu asianmukaisesti, jotta ne voidaan tuoda EU:n alueelle.

Seppälä käyttää vain eettisesti tuotettua villaa eikä hyväksy Mulesing-menetelmää merinolampaan loisen torjuntaan.