TURVALLISET TUOTTEET

Testaamme tuotteitamme varmistaaksemme, että niissä ei ole ihmisille tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja.

Kemikaalit, väriaineet ja viimeistelyaineet ovat tärkeä osa nahka- ja tekstiilituotteita. Kehrääminen, kutominen, neulominen/kutominen, värjäys sekä viimeistely vaativat aina kemikaalien käyttöä. Ilman kemikaaleja tuotteet kestäisivät kulutusta huonosti ja tuotteet voisivat olla vaarallisia, esimerkiksi helposti syttyviä.

Tuotteiden testaus
Tekstiili- ja nahkatuotteiden tulee täyttää yleiset tuoteturvallisuusvaatimukset sekä täyttää kemikaalisäädösten vaatimukset (mm. EU:n kemikaaliasetus REACH). Toimittajamme ovat sitoutuneet noudattamaan REACH säädökseen perustuvaa luetteloa kielletyistä tai rajoitetuista kemikaaleista, jotka voivat olla haitallisia ympäristölle tai käyttäjälle. Listaa päivitetään uusien lakien ja suositusten mukaisesti.

Valvomme, että tuotteiden sisältämät kemikaalit eivät ole ihmiselle eivät ympäristölle haitallisia. Varmistamme riippumattomien testauslaboratorioiden tekemillä kemikaalitesteillä, että tuotteemme ovat turvallisia käyttää.

Kannustamme tehtaita hankkimaan tuotannolleen Öko-Tex sertifiointi. Öko-tex 100 on tuoteturvallisuusmerkki, joka takaa, ettei valmiissa tuotteessa kemikaalien määrä ole ylittänyt Öko-Tex 100:n määräämiä raja-arvoja.

Hiekkapuhallus
Hiekkapuhallusta käytetään farkkujen valmistuksessa antamaan farkuille kuluneen ulkonäön. Menetelmä on kuitenkin riskialtis tehtaan työntekijöille. Hiekkapuhalluksen riskien takia emme hyväksy hiekkapuhallusta ja farkkumme on valmistettu muita menetelmiä käyttäen.

Tuotteiden laadunvalvonta
Asetamme tuotteillemme tiukat laatukriteerit, ja niiden noudattamista valvomme tuotteidemme koko valmistusprosessin aikana. Laatutestauksista yleisimmät ovat mm kutistuvuus, värinkesto ja nyppyyntyminen.