TUO VAATTEESI MEILLE JA ANNA NIILLE UUSI ELÄMÄ.

Keräämme 28.12.-17.1. välisellä ajalla käytöstä poistuneita 100% puuvillavaatteita tai kodintekstiilejä suomalaisen projektin käyttöön. Käyttökelpoinen tuote jatkaa vielä elämäänsä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksessa, muut tekstiilit saavat uuden elämän täysin uudenlaisena vaatteena Seppälässä loppuvuodesta 2016.

Osallistumisesta saat -20% arvoisen kiitoksen.


Seppälä mukana suomalaisessa innovaatiohankkeessa, The Relooping Fashion Initiative, jossa käytöstä poistuneista tekstiileistä valmistetaan uusia vaatteita VTT:n kehittämän menetelmän avulla. Pyydämme asiakkaitamme osallistumaan projektiin tuomalla meille käytöstä poistuneita vaatteita ja kodintekstiileitä.

Vaatteita ja kodintekstiilejä voi tuoda 28.12.2015 - 17.1.2016 kahteentoista Seppälän myymälään pääkaupunkiseudulla. Keräyspisteet ovat

Seppälä Forum
Seppälä Itis
Seppälä Columbus
Seppälä Sello
Seppälä Jumbo
Seppälä Tikkurila
Seppälä Koivukylä
Seppälä Kerava
Seppälä Klaukkala
Seppälä Lohja
Seppälä Nummela
Seppälä Porvoon Taidetehdas

Katso myymälän sijainti täältä.


Mikä on The Relooping Fashion Initiative?

Käytetyistä puuvillatekstiileistä on mahdollista valmistaa uutta ja hyvälaatuista kangasta VTT:n kehittämän menetelmän avulla.

Joukko suomalaisia toimijoita, joista yksi on Seppälä, on käynnistänyt projektin, The Relooping Fashion Initiative, jossa uutta ainutlaatuista tuotantotapaa kokeillaan.

Tavoitteena on rakentaa Suomeen toimiva poistotekstiilin "suljettu kierto". Suljetulla kierrolla tarkoitetaan sitä, että käytöstä pois jäävä vaate käytetään uuden tekstiilimateriaalin valmistamiseen.

Tällä hetkellä suurin osa vanhoista vaatteista menee jätevoimaloissa poltettavaksi ja siten ne poistuvat kierrosta.

Kun uusien vaatteiden raaka-aineena käytetään vanhoja tekstiilejä säästämme luontoa ja vähennämme tekstiilijätettä.

Projektia varten keräämme poistotekstiilejä asiakkailta. Noin vuoden päästä tulee ensimmäinen kierrätystekstiileistä valmistettu mallisto myyntiin Seppälään.

http://reloopingfashion.org/


Mikä on Seppälän rooli The Relooping Fashion Initiative -projektissa?

Seppälän rooli on olla mukana kehittämässä toimiva materiaali sekä suunnitella ja valmistaa mallisto. Projektissa olemme lisäksi mukana selvittämässä, miten poistotekstiilin suljetun kierron voisi järjestää Suomessa siten, että se tuottaisi Suomeen kannattavaa liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Asiakkaamme pääsevät osallistumaan projektiin palauttamalla myymälään käytöstä poistuneita tekstiileitä.


Mitä palautetuille vaatteille tapahtuu?

Suez kuljettaa kerätyt vaatteet Seppälästä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukseen. Kierrätyskeskus lajittelee vaatteet.

Ehjät ja myyntikelpoiset vaatteet myydään Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksessa, joka on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö. Varat käytetään ympäristö- ja työllisyystyöhön.

Myyntiin kelpaamattomat vaatteet menevät jatkokäsittelyyn. Jatkokäsittelyssä vaatteista poistetaan napit, vetoketjut ja muut ei-puuvillaiset osat, jonka jälkeen materiaali revitään, hienonnetaan ja liuotetaan selluloosaksi.

Selluloosaliuos kuidutetaan Valkeakoskella vanhassa viskoositehtaassa. Kuidusta valmistetaan lanka ja langasta materiaali, josta voidaan valmistaa uusi mallisto.


Miten voin osallistua?

Keräämme 28.12.-17.1. välisellä ajalla käytöstä poistuneita puuvillavaatteita ja kodintekstiilejä projektin käyttöön.

Pakkaa tekstiilit muovikassiin ja tuo Seppälään.

Käyttökelpoinen tuote jatkaa vielä elämäänsä, muut tekstiilit saavat uuden elämän täysin uudenlaisena vaatteena Seppälässä loppuvuodesta 2016.


Minkälaiset vaatteet voi tuoda Seppälään?

Voit palauttaa puuvillavaatteita (esim. farkkuja, puuvillahousuja, t-paitoja, toppeja, kesämekkoja) tai puuvillasta tehtyjä kodin tekstiilejä (esim. pöytäliinoja, pyyhkeitä, lakanoita).

Myös huonokuntoiset ja reikäiset puuvillat kelpaavat. Tuotteissa voi olla tahroja, mutta niiden tulee olla puhtaita.