YMPÄRISTÖ

Teemme jokapäiväistä työtä parantaaksemme prosessejamme ympäristöhaittojen vähentämiseksi. Tässä muutama esimerkki.

Muovikassimme
Muovikassimme ovat 100 % kierrätettäviä, ne on valmistettu osterin kuorista (25 %) ja kierrätetystä muovista (75 %).  Siten myös pussien hiilijalanjälki on 30 % pienempi kuin neitseellisen muovin.

Keväällä 2016 Seppälä korvaa ensimmäisenä Suomessa osan muovikasseistaan kierrätettävillä Paptic Oy:n kasseilla. Papticin uusi patentoitu teknologia mahdollistaa uuden mullistavan puukuitutuotteen valmistuksen, jolla on muovinkaltaisia ominaisuuksia. Sillä voi korvata esimerkiksi muovikalvoa pusseissa ja pakkauksissa. Yrityksen käyttämä uusi teknologia perustuu VTT:llä tehtyyn pitkäjänteiseen kuitutuotteiden ja -prosessien tutkimustyöhön.

Lentotoimitukset
Kiinnitämme huomiota kuljetusten aiheuttamiin ympäristövaikutuksiin. Vältämme lentotoimituksia ja käytämme niitä harkitusti. Käytämme pääosin laivakuljetuksia, koska ne ovat ympäristöä vähiten kuormittavia.

Pakkausjätteet
Pyrimme minimoimaan vaatteiden kuljetukseen liittyvän pakkausjätteen määrän ja kierrätämme pakkausjätteet materiaalikohtaisesti. Kuulumme Suomen pakkauskierrätys Rinkiin.