Shoppailu netissä on helppoa, eri verkkokaupoista voi ostaa lähes mitä tahansa ja valikoimaa ja hintoja on helppo vertailla. Erilaisia verkkokauppoja löytyy lukuisia, on niitä, jotka myyvät tuotteitaan ainoastaan netissä ja sitten on perinteisten kivijalkakauppojen ja ketjuliikkeiden verkkokauppoja. Netissä voi käytännöllisesti katsoen shoppailla kotona yhdellä istumalla verkkokaupoissa ihan missä päin maailmaa tahansa. Ulkomaisista verkkokaupoista kannattaa kuitenkin ottaa selvää jo etukäteen, kuinka luotettava kauppa on, jotta ei tule ikäviä yllätyksiä maksamiseen, tullimaksuihin tai tavaran toimittamiseen liittyen. Riippumatta siitä, mistä maasta tai verkkokaupasta tavaroita tilaa, on hyvä tarkistaa verkkokaupan tilaus- ja toimitusehdot myös palautuksiin liittyen.

Verkossa shoppailu on hauskaa, tosin ostaminen tapahtuu kuvien ja esitteiden perusteella, vaatteiden ja kenkien sovitus ei ostotilanteessa onnistu eikä kankaita ja materiaaleja pääse käsin koskettelemaan ennen kuin kauppa on tehty ja tavara toimitettu kotiin.

Vertailu helpottaa ostopäätöstä

Ennen lomamatkat ostettiin matkatoimistosta, mutta nykyään matkatoimistoja on vähän, kaikilla paikkakunnilla ei ollenkaan ja lentojen ja majoituksen ostaminen onkin siirtynyt lähes kokonaisuudessaan nettiin. Netissä on helppo verrata lentojen hintoja, reitittää omaa matkaansa ja hakea itselle sopivat aikataulut. On olemassa erilaisia hakusivustoja, jotka hakevat tietyille päivämäärille eri lentoyhtiöiden lentoja, mutta jos itse viitsii nähdä vaivaa, saa todennäköisesti lennot halvemmalla ja suoraan lentoyhtiöiden sivuilla on myös enemmän vaihtoehtoja.  Majoitus on myös helppoa ostaa verkossa, hotellien verkkosivuilla voi käydä katsomassa kuvia esimerkiksi hotellihuoneista ja sivustolla kerrotaan hyvinkin yksityiskohtaisesti majoituspaikan varustetaso, sijainti ja tietenkin myös hinta. Näitä verraten on helppo löytää juuri itselle sopiva majoituspaikka. Myös erilaisten elektroniikkatuotteiden hintavertailusta on tehty erittäin helppoa erilaisilla vertailusivustoilla.

Turvallinen shoppailu

Netissä shoppaillessa on oleellisen tärkeää muistaa turvallinen ostaminen verkossa. Hyvä tapa on googlettaa kyseinen nettikauppa ja katsoa millaista palautetta kyseessä oleva kauppa on saanut ja vaihtaa kauppaa, jos epäilykset heräävät. Maksaessa kannattaa käyttää TLS/SSL-suojattuja sivustoja, tällöin ulkopuoliset eivät pääse näkemään luotto- tai pankkikorttitietoja ja maksaminen on turvallista. Kaksinkertainen tunnistautuminen maksun yhteydessä myös lisää turvallisuutta maksamiseen. Tilausvahvistus on hyvä tulostaa tai tallentaa siihen saakka, että tuotteet ovat saapuneet. Silloin tilauksesta on olemassa todiste, jos käykin niin että tuotteen toimittamisessa tulee ongelmia. Paypal on turvallinen ja helppo tapa maksaa verkossa ja sitä käytettäessä riski maksukortin tietojen päätymisestä vääriin käsiin on huomattavan pieni. Paypalin kotisivut näet tästä.

Nettishoppailu sopii ihmisille, jotka haluavat kotoa käsin vertailla tuotteita ja hintoja. Ostaminen on helppoa ja mukavaa ja paketin tulo on aina miellyttävä kokemus varsinkin, jos ostetut tuotteet vastaavat odotuksia.