Suomessa on kauppakeskuksia jo yli 100 ympäri Suomea ja lisää on rakenteilla ja suunnitteilla. Redin avajaisia Kalasatamassa vietettiin jo ja Helsingin Pasilaan on valmistumassa Mall of Tripla. Uusien kauppakeskusten valmistuminen pakottaa jo olemassa olevia kauppakeskuksia uudistumaan ja kehittämään tapoja, joilla asiakkaat saadaan sinne houkuteltua. Kävijämäärältään ja myynniltään suurimmat kauppakeskukset sijaitsevat luonnollisesti pääkaupunkiseudulla.

Sello (Espoo)

Sello on pinta-alaltaan ja kävijämäärältään toiseksi suurin kauppakeskus Suomessa. Se sijaitsee Espoon Leppävaarassa. Kauppakeskuksessa on yli 170 liikettä. Erilaisten vähittäiskauppojen lisäksi Sellossa on myös julkisia palveluita kuten esimerkiksi Sellon Kirjasto, musiikkiopisto ja Sellosali. Kokonaisuuteen kuuluu Sello Vapaa-ajankeskus, jossa on mm. elokuvateatteri, Feel Vegas kasino, keilahalli ja useita ravintoloita. Sellon yhteydessä on myös Hotel GLO Sello sekä 8-kerroksinen asuintalo Sellonkulma.

Valitettavasti Kauppakeskus Sello muistetaan vuonna 2009 tapahtuneesta surullisesta ampumavälikohtauksesta, jossa surmansa sai neljä Prisman työntekijää ja myöhemmin ampuja surmasi myös entisen naisystävänsä ja lopuksi itsensä.

Ideapark (Lempäälä)

Ideapark on kauppakeskus Lempäälän Marjamäessä. Ideaparkin yritystoiminta painottuu sisustukseen ja muotiin ja ruokakaupan osuus on suhteellisen pieni. Kesäkuussa 2012 Ideaparkiin avattiin pohjoismaiden suurin sisähuvipuisto, joka lopetti vuonna 2017. Nykyään samoissa tiloissa toimii Särkänniemen perustama sisähuvipuisto Zones. Liikemies Toivo Sukari suunnitteli alun perin useita Ideaparkin konseptilla toimivia kauppakeskuksia ympäri Suomea, mutta taloustaantuman ja lupamenettelyjen kiristyminen saivat hänet vetäytymään hankkeista toistaiseksi. Oulussa kuitenkin on toinen Ideaparkin nimeä kantava ostoskeskus.

Jumbo (Vantaa)

Kauppakeskus Jumbo sijaitsee Vantaalla Pakkalassa. Suurimmat yksittäiset ankkuriliikkeet ovat K-Citymarket ja Prisma. Yhdessä vapaa-aika-, viihde- ja hotellikeskus Flamingon kanssa Jumbo muodostaa Viihdekauppakeskuksen, jossa voi hoitaa ostokset ja rentoutumisen samassa paikassa.

Iso Omena (Espoo)

Iso Omena on kauppakeskus Espoon Matinkylässä. Erilaisten erikoisliikkeiden lisäksi Isossa Omenassa on päivittäistavarakauppoja ja ravintoloita. Kaikkien näiden lisäksi saman katon alta löytyy mm. terveysasema, pelisali, kuntosali ja kappeli. Lokakuussa 2017 Isossa Omenassa avattiin Duudsonit Activity Park.

Itis (Helsinki)

Itis eli entiseltä nimeltään Itäkeskus sijaitsee Itä-Helsingissä Vartiokylän kaupunginosan Itäkeskuksen osa-alueella. Aikoinaan Pohjoismaiden suurin kauppakeskus uusittiin kokonaisvaltaisesti vuosina 2011–2014. Itiksessä on yli 150 myymälää, lukuisia ravintoloita. Vuoden 2018 lopussa Itikseen on valmistumassa Finnkinon 9-salinen elokuvateatteri.